27 januari 2011

Shoppa babygrejer...

Nu fattas det bara någon dag innan lille Kian är en vecka gammal! Lille plutt... så söt... och jag tänker på honom och hans lätt prövade föräldrar flera gånger om dagen. Prövade av sömnbrist förstås eftersom såna där små människor äter så ofta i början och med allt det nya... och så kommer släkten och alla vänner och vill se underverket mitt i alltihopa!


Det finns ju så oerhört mycket fina babygrejer för en mormor att skämma bort sitt lilla barnbarn med - vi kommer väl att bli ruinerade på kuppen, hi hi. Kolla bara in lite av allt gulligt jag hittat...


Inspiration till barnkammaren kan man få från Pottery Barn Kids

De här urfina mjuka leksakerna hittade jag hos Babykul.se





23 januari 2011

Nybliven mormor!

Mitt första lilla barnbarn har kommit till världen! En sååå söt liten kille med mjuka små fingrar och mörkt hår! I kväll fick vi träffa honom för första gången och gissa vem som gick och bar på honom hela tiden?


Stolta, duktiga föräldrar är Charlotte och Kit och det fina underverket ska heta Kian!

16 januari 2011

Pastellig inspiration

Det är söndagkväll efter en mysig, avkopplande helg och återigen droppar det från hustaken och slaskar på vägarna.

Det är ju ett tag kvar till våren, men jag kan inte låta bli att kolla in och längta efter lite ljusa och pastelliga kläder... så här kommer ett litet inspirerande axplock från bl.a. Net-a-porter.




13 januari 2011

Vårkänslor och blommig kjol

Snart en hel vecka avklarad på jobbet! Tiden har bara sprungit iväg och jag som tyckte det kändes evighetslångt att jobba "fullvecka" med en gång efter min långa julsemester...


Förra helgen fick jag nästan lite vårkänslor när det blev plusgrader och snön smälte och droppade från hustaken och det var knappt halt på vägarna de första arbetsdagarna. Men sen slog vintern till igen med dunder och brak, hå hå ja ja, och nu ser det ut som ett julkort och är halt och jobbigt. MEN - idag när jag åkte hem närmare halv fem var det inte riktigt mörkt! Ljuset börjar återvända!

Under semestern fick jag lust att komma igång med något syprojekt och det första jag gjorde, som också fått vänta läääänge kan jag säga, var gardiner till sovrummet. Jag tog ner de förra i somras och tänkte sätta upp något ljusare, somrigare men det blev inte av förrän nu alltså, ha ha.


Efter det ville jag sy mig en kjol och hittade ett par olika blommiga tyger i mina tyghögar. Funderade lite och bestämde mig för att göra något lite folkloristiskt av detta, så vi får se hur det blir till slut. Bilder av den färdiga kjolen kommer sen!



05 januari 2011

Godis!

Vilka skor... ögongodis om inte annat! De rödrutiga är från Christian Louboutain, de med "virkad" blomma från Dolce & Gabbana och de med svart spets från Valentino. Om man har några tusenlappar över kan man skaffa sig ett par från Neiman Marcus.


Å så har jag hittat en ny favorit-choklad - Fazer Salmiakki - mmmm vilken mumsig kombination av saltlakrits och mjölkchoklad!



03 januari 2011

En vecka ledigt kvar!

Många började jobba idag, men inte jag... härlig känsla! En hel vecka kvar utan några "måsten", bara lugn och ro.

Förra veckan tog vi en tripp till Enköping för att handla fyrverkerier och då passade jag på att göra lite rea-fynd - stickad tröja/tunika från Lindex och omlottklänning på anrika damekiperingen Selma Jansson, som funnits vid torget i Enköping så länge jag kan minnas. Varma jordnära toner som jag gillar...


Julgrupper reas också ut nu och det här fyndet gjorde jag idag - för 30 kr! Jag älskar hyacintdoft så den får pryda sin plats på soffbordet för än vill jag ha julstämningen kvar lite.


Sen har det ju faktiskt varit en del vackert väder! Och nu när jag tillfrisknat från den jobbiga förkylningen kunde vi knalla ut och njuta av lite sol och fina vintermiljöer!


Nyårsafton firade vi i sällskap av våra goa kompisar Pelle och Lotta och deras söta tjejer och det var tjo och tjim från början till slut som det alltid brukar vara! Nu ser vi fram mot en rolig kryssning tillsammans lite längre fram!