31 mars 2012

Nytt från Ellos

Oj, vad hände med våren? Snön viner runt knutarna och det är 0-gradigt,brrr.... men så småningom blir det säkert sol och varmt igen! Och då har jag förberett mig genom att skaffa en ny vårkappa - Hittade den på Ellos och kunde uttnyttja en rabatt så den blev inte dyr vilket ju är ett plus i kanten, då finns det pengar kvar till något annat också ;-) Materialet är bomull och färgen passar ju till det mesta jag har i garderoben, ett riktigt bra köp med andra ord!


Annars idag ska vi trotsa ovädret och ta oss ner till gymmet, sen handla och så städa av lite. Tänkte plocka fram lite påskgrejer i morgon för snart är det ju PÅSK!

27 mars 2012

Inspirerad av turkos

När våren kommer och man kan ana sommaren runt hörnet får jag en oemotståndlig dragning till färgen turkos, den lite ljusare tonen som ibland heter aqua eller nåt annat fantasifullt. Det känns fräscht, somrigt och energirikt! Den framhävs och framhäver också andra färger jag tycker om, som gult, orange, korallrosa och offwhite - riktiga semesterfärger.

Här kommer en liten kavalkad av bilder jag gillar och också en länk till Pinterest - en "mood board" på nätet där man kan samla bilder från nätet som inspirerar på ett eller annat sätt. Är grymt sugen på att börja med det... den här länken går till Pottery Barn´s pinterest-sida för TURKOS.






21 mars 2012

Vårvärme på ingång

Oj vad det plötsligt blev varmt och härligt väder! Från måndagens snöstorm över gråtrist, kyligt duggregn till denna soliga vårvärme på tre dagar! Amazing som det kan vara ibland (eller ofta) i det här landet... Passar väldigt bra eftersom jag ska hälsa på min gamla, kära jobbarkompis ute på landet i morgon eftermiddag!

Jag är frisk igen men lite energilös och väntar åter igen in lusten och orken att få fart på mig själv, men det får vara så. Jobbet är ockå krävande just nu med många bollar som ska hållas i gång samtidigt, vilket tar mycket kraft. Jag är ganska så slut när jag kommer hem och det känns skönt att bara kolla av lite bloggar och titta på ett och annat TV-program som t.ex. "Svenska dialektmysterier" som går i kväll om en stund. Jag gillar verkligen språk, dialekter och ord och hur språket skiljer åt sig mellan olika områden, sociala grupper, åldrar och tider.

I går fick jag i alla fall en upplyftande kick av ett jättebra studiebesök vi var på! Träffade glada, engagerade, generösa människor som gjorde att man åkte hem med en positiv känsla av att ha lärt sig en massa bra, praktiska saker. Väl värt de många timmarna på ett "sjösjuke"-framkallande X2000-tåg!

Hur ska jag illustrera det här inlägget då? Jo jag tror jag tar en riktigt somrig, avkopplande bild från Pottery Barn som påminner om att det inte är långt kvar tills det är trädgårdssäsong igen! På söndag börjar "sommartid" och klockan ska ställas fram en timme - "sommartid = trädgårdsmöbeln fram och klockan fram" - och med den sköna värme som utlovas nu kanske man verkligen kan plocka fram ett par sköna stolar och ta en fika på verandan.

17 mars 2012

Varma pasteller från HM och förkylning

Nu är jag förkyld... jag som trodde att jag skulle klara mig finfint trots att så många runt ikring mig är sjuka. Jag trodde att jag var oövervinnerlig, men tji fick jag. Men det ska väl gå över ganska snart tror (hoppas) jag...

Lite trevligheter händer ändå - i torsdags fick jag träffa mitt hjärtegryn Kian som nu är 14 månader och VÄRLDENS charmigaste lilla kille! Aktiv som sjutton - inte still en minut och "pratar" för fullt! Stor kärlek...

Och så lite shopping - jag var inne på HM för att prova de fina blommiga byxorna som de fått in nyligen, men de satt inte bra på mig så jag får leta vidare för jag gillar verkligen den stilen. Eller jag kanske kan sy ett par....? I stället hittade jag på rea en söt, feminin omlottcardigan med sjalkrage och knytskärp och i en av mina älsklingsfärger - mörk "bränd" aprikos - och så en härlig stor scarf i tunn bomull med ett japanskinfluerat tryck i milda pasteller, den kommer att passa till massor av saker i min garderob.

13 mars 2012

Vårinspiration från Pottery Barn

Mitt absoluta favoritställe på nätet för inrednings- och stämningsinspiration är Pottery Barn - jag har bloggat om dom flera gånger förut och önskat att jag hade en drös med pengar att spendera där. Men det funkar fint som bara inspiration också! Det här hittade jag sist jag kikade runt bland de olika kategorierna och jag drogs mycket till gröna, turkos och gula toner som verkligen ger den där ljusa, våriga känslan. Hoppas ni gillar det också!









03 mars 2012

Vår i luften och nya köksgardiner

En härlig lördag hittills, soligt och fint och det känns "vårligt" - tulpaner på köksbordet och videkissar i en annan bukett - de nya, fina köksgardinerna jag sydde förra helgen - och Felicia som ligger och myser i solen...