30 januari 2013

Intryck från Formex

Tänkte att jag så här nästan två veckor senare skulle dela med mig av alla härliga intryck vi fick på Formexmässan... och till att börja med kan jag säga att det var ENORMT stort! Tre hallar fulla med allt man kan tänka sig av inredning, design, mode, accessoarer, spa, leksaker, barnkläder, hantverk och mer ändå! Vi gick runt i fem (!) timmar och hann ändå knappt med stora A-hallen... men så tog vi oss också tid att titta ordentligt, njuta och supa in allt vackert och prata med folk! Får kanske lov att bli två dagar nästa gång ;)


Eftersom det var många olika företag som jag blev särskilt förtjust i tror jag det blir bra att ta ett par i taget i olika inlägg. Så här kommer mina favoriter vad gäller kläder!

Jag blev alldeles betagen av de två snarlika designers - Ewa i Walla och Olars Ulla - båda gör kläder som får mig att tänka på svenskt lantligt 1700-tal i linne, bomull, siden, ull - mycket prassligt tyg och dova färger, feminint, vackert skurna kappor och jackor och rustika bälten och sjalar. Ewa i Walla mer bohemiskt, shabby, knasigt och Olars Ulla lite mer skräddat och vuxenbohemiskt. Egentligen inget som jag brukar klä mig i men jag föll som en fura för delar av den här romantiska, svenska bohem- eller hippiestilen. Ro hit med volanger, broderier och massor av tyg! De har båda sina konceptbutiker på Västerlånggatan i Stockholm och faktum är att jag var inne i Ewa i Wallas butik i somras tillsammans med Charlotte och Cathrine och vi blev helt betagna av allt vackert, det var som en kostymateljé för en romantisk film som utspelar sig i historisk miljö!







Lite åt samma håll men inte den där rustika looken och inte bara naturmaterial - men volanger, detaljer, feminint på ett lite rufft sätt - Designwerket. Så mycket snyggt! När jag letate återförsäljare hittade jag den närmaste i lilla Enköping nästgårds till Bålsta, den nyöppnade butiken Garderåb. Jag satte genast upp ett besök där på min agenda i vår!


Och så blev vi förälskade i skottska Samantha Holmes fina saker i alpackaull och -päls! Något så ljuvligt och mjukt... fina stickade sjalar med pälsbräm, mjuka scarfs, gosiga små kängor till bebisar och alltsammans i mjuka, dova pasteller. Vi stod och pratade en lång stund med henne själv, en vacker, rödhårig, blåögd kvinna som så uppenbart älskade materialet alpacka som kommer från ett lamadjur med världens mjukaste ull.


Bland smyckena beundrade vi Bagladys fina armband i alla möjliga vackra färger - sattes genast upp på önskelistan!




22 januari 2013

Kian 2 år!

Idag fyller mitt lilla förstfödda barnbarn Kian 2 år! En liten livlig, sprallig kille som är så "clever" och tidig och charmig så man smälter som en smörklick i solen! Och nu har han nyss blivit storebror... min fina lille man... älskar älskar älskar!


Ett år sen...


Här en liten Kian på bara 4 veckor...


MÅNGA KRAMAR FRÅN MORMOR!

17 januari 2013

Härlig dag - Formexmässan!

Idag har jag tagit ledigt och har börjat dagen med att sova ut, äta frukost och sen gymma en dryg timme, vilket jag inte gjort på ett halvår minst! Sporadiska gympapass har det dock blivit under hösten, men nu ska jag tillbaka på banan formmässigt :)

På tal om form... anledningen till att jag har tagit ledigt är att jag för första gången ska besöka den stora branschmässan för design och inredning - FORMEX! Det har jag önskat i åratal men ingen har skickat några biljetter till mig :( Men nu är det faktiskt så att jag är ju egen företagare sen i höstas och just i inredningsbranschen och då får jag tillträde alldeles själv! Så jag tar med mig kära syster och ägnar eftermiddagen och kvällen åt att inspireras och kanske knyta kontakter och njuta i fulla drag av allt härligt som vi ska spana in! Jag återkommer och berättar hur det var!

13 januari 2013

Lite nytt i garderoben

Några nyinköp som andas vår! Man måste ju vara förberedd även om det är nog så vintrigt än så länge ;) Koftan kan man förstås ha redan nu inomhus och det passar bra för en frusen typ som jag men jag längtar till den dagen då man bara slänger på sig en kofta när man ska åka till jobbet! Skor och kofta är från Zalando och stövletterna från Deichmann.


I övrigt gick första jobbveckan fort och galant med lunchpromenader nästan varje dag för att hålla igång nyårslöftet att röra på mig mer. Helgen var också bra med den barrande julgranen utslängd och trevlig 30-årsfest på agendan! Nu måste jag sova för att orka upp i morgon till en ny vecka!


06 januari 2013

Kreativ nystart av året

I morgon börjar jobbet igen och två vilsamma mycket väl behövda semesterveckor är till ända. Jag känner mig utvilad, glad, kreativ och full av tillförsikt inför VÅRTERMINEN. Jag gillar att kalla det så, det låter så härligt!

Sista veckan har jag lyckats komma in i bra matvanor och börjat gå ut på långpromenader igen och det var hög tid för det är gräsligt vad jag kommit ur form. Hela hösten har varit seg och energilös känns det som, men det är skönt att det har vänt, på både det ena och det andra sättet.

Magnus kreativitet har också äntligen smittat av sig på mig och jag har kommit igång att sy igen och det känns sååå roligt! Magnus målar tavlor så det står härliga till, några har också blivit sålda och jag syr kuddar!





01 januari 2013

Julen 2012

God Fortsättning på det alldeles pinfärska 2013!

Nu har jag äntligen tagit mig tid att sätta samman bilder från vår jul som vi firade hemma hos oss tillsammans med våra barn och deras växande familjer :) Här står jag i min fina julklänning med lilla Elise i famnen, hennes första jul som hon storögt betraktade. (Ursäkta mobilkvalitet på bilden, men jag tyckte så mycket om den!)


Tre små barnbarn har jag förärats med nu, Kian, Elise och så lilla nyfödda Eirin som inte lät sig störas av allt prat, julmusik och väsen utan mest sov lugnt, gärna i någons famn eftersom alla ville hålla den lilla, fjäderlätta nykomlingen. Både Elise och Kian uppskattar nu leksaker men framför allt Kian som pysslade för fullt med sina duplo-leksaker han fick i julklapp!


De här två små tjejkusinerna är båda födda 2012 med bara 5 månader emellan så gissa om de kommer att ha kul tillsammans framöver!


Julaftonen avslutades med frukt och hemlagat julgodis och ett megalångt parti Monopol :) 


Nu har vi även firat nyår tillsammans med våra kära gamla kompisar enligt väl invand tradition och än har vi en hel veckas semester att njuta och koppla av!