24 februari 2013

Dags för mormordagar igen!

Två mysiga dagar ligger framför mig nu - måndag och tisdag har jag tagit semester för att umgås med mina fina små barnbarn! Charlotte är mammaledig med lilla Eirin som nu hunnit bli två månader redan och storebror Kian fyllde ju två år i januari.


Jag är så glad att mina döttrar vill att jag ska komma, att vi har en sån bra relation och att de inte tycker att jag är en jobbig "pekpinne"-mormor. Nu är det tredje gången jag åker iväg på mormordagar, först Kian för två år sen och så Elise i höstas och nu Eirin. Återkommer med bilder i slutet av veckan!

19 februari 2013

Lite bättre till mods

Tillbaka på jobbet idag och började dagen med att bli inspirerad av Anita på Enkel Stil - "...men visst kan vi väl starta veckan lite flärdfullt...". Ja men det är ju precis det som piggar upp när man gått hemma, blek och håglös! Så på med fina koftan i mörk aprikos till svarta jeans och så ett fint halsband, fiffa fejset och håret och allt kändes genast mycket bättre!

Det var roligt att träffa jobbarkompisarna igen även om det inte kändes så kul med ryggen, men den glömde jag helt bort när jag sen blev ompysslad hos frissan och fick en skön pratstund om spa-bad, skor och heminredning "just the way I like". Och håret blev superfint! Inte nog med det, jag fick en hyfsad löneförhöjning idag också så man kan lätt säga att jag definitivt känner mig "lite bättre till mods"!

Illustrerar känslan med en fin vårig bild som jag hittat på en Tumblr-blogg (men jag kommer inte ihåg vilken). Just det, när jag såg blommorna kom jag på en bra sak till - vår plantskola här i Bålsta slog igen i somras till min sorg men idag satt en skylt uppe att de öppnar i ny regi den 21 mars!





17 februari 2013

Konstiga virusar

Den här veckan har jag varit hemma för att kurera mig från en megakonstig virus jag drabbats av. Inga andra symptom än ont i kroppen, framför allt i ryggen och trötthet. För många år sen hade jag diskbråck och nu har det känts som att virusarna har angripit försvagade områden av kroppen med följd att jag haft jätteont och stapplat fram som en ledbruten ko denna vecka.

Jag har "sysselsatt" mig i soffläge med att maratontitta på TV play. Först drog jag igenom 8 avsnitt av "Hustoppen" och fick mitt lystmäte av hus, design och inredning, sen blev det hälsoinspirerat med det svenska "Aldrig mera fet" där man fick följa en person under ett år med viktnedgång och förändrad livsstil, frågan är hur det gick sen... jag tyckte att det var för mycket fokus på att man måste träna som en galning när det ju är förändrade matvanor som är det viktigaste. Sen gav jag mig i kast med "Slottsliv" med en massa svensk historia och vackra miljöer.

Tiden har sniglat sig fram och det har känts som en bortkastad vecka även om jag inser att man måste låta kroppen få vila ibland. Ännu känns ryggen skör men på tisdag går jag tillbaka till jobbet och hoppas att det blir helt bra snart. Energin går upp och ner som jag skrivit om tidigare och nu kan det bara gå uppåt vilket jag ser fram mot...och så våren! Tänk när det ser ut så här i trädgården!

03 februari 2013

Äntligen februari

Vilken perfekt start på februari det blev! I fredags personalfest med god mat, trevligt sällskap och fullt ös på dansgolvet och så hade jag förmånen att få sova över hos min kära jobbarkompis som bor mitt i stan så vi kunde promenera hem på nattkröken.

Lördagen hade jag planerat i förväg för att få tid med både solig vinterpromenad, lite städning och sen en stunds hemma-spa med avkopplande, väldoftande bad. Och så hinna äta en god middag innan MELODIFESTIVALEN! Min favorit med David Lindgren gick vidare också :)

Idag lika fint väder så det blev en långpromenad igen och så plockade jag undan varje spår av julen (lite sent, jag VET) och gjorde istället en liten vårlig blomgrupp med primula och murgröna. Det är ju så skönt att känna att ljuset ger energi och att man kan ana våren där borta nånstans!