29 mars 2013

Påsk och vår!

Nu känns det verkligen som vår, den klassiska sorten med smältande snö och sol som bländar och värmer ordentligt i lä. Och så är det ljuvlig påskledighet i dagarna fyra! Som grädde på moset får jag umgås med familjen, barn och barnbarn, vilket är det bästa jag vet! Idag är det en del förberedelser, lite städning, lite pynt, en promenad i solen och så en god långfredagsmiddag - entrecote på grillen och ett gott vin. Man har det bra - lyckligt lottad milt sagt :)

Som vanligt får jag ett riktigt shoppingsug till garderoben när en ny säsong kommer och jag har köpt ett par grejer som jag ska visa sen. Så länge kommer här ett litet kollage med fina våriga plagg från en av mina favoritdesigners - Vivienne Westwood som har gjort den gröna dräkten och den orange jackan. Den söta klänningen är från Anthropologie men skorna kommer jag inte ihåg var de kommer från, roliga och charmiga är de i alla fall!

Nu önskar jag GLAD PÅSK och hoppas vädret visar sig från sin bästa sida!

25 mars 2013

Påskpyssel

Pinterest är kul och där kan man hitta det mesta! Mycket pyssel och kreativa lösningar för allt mellan himmel och jord. Och så är oftast varje bild länkad till sin upphovsplats eller i alla fall en plats där bilden användes sist och så får man surfa sig vidare om man vill. Jag hittade på det sättet den HÄR bloggen och ett påskpyssel som jag genast blev inspirerad av - decoupage på ägg!


Decoupage har jag använt mig av på förut så jag visste hur det fungerar - man klistrar papper med fina bilder på saker och använder ett speciellt decopage-lim som också fungerar som lack. Först tänkte jag blåsa ur riktiga ägg men sen besinnade jag mig, man blir så fasligt yr i huvudet och det är urjobbigt. Så jag for till Panduro och hittade precis vad jag sökte - lagom stora ägg färdiga att hänga upp med band och allt, fattades bara dekoration!


Förra veckan tog jag in syrenkvistar som nu börjat slå ut, det är så FINT! Där tänkte jag pynta med mina fina ägg.


Jag bestämde mig för att jag ville täcka in hela äggen med papper i fina färger och tog några gamla inredningstidningar och klippte ut rektangulära pappersbitar så att de gick runt äggets omkrets på båda ledderna. Sen klippte jag jack med ca 5 mm avstånd nästan in till mitten från båda sidor, strök lim på hela ägget och limmade fast pappret runt äggets tjockaste del. När pappret satt på plats var det bara att försiktigt trycka fast de smala remsorna mot äggets ändar och samtidigt stryka på mer lim och med fingrarna jämna till så gott det gick. Överskott på papper i ändarna var det bara att klippa bort, på med mera lim så det verkligen klistras ihop och så slutligen lacka över hela ytan och så hänga upp till tork. Och så här blev det!




17 mars 2013

Lite vårstäd

Äntligen har ryggen blivit så mycket, mycket bättre! I går åkte vi ner till gymmet där jag tänkte börja lite mjukt med crosstrainer, men det kändes inte alls bra, däremot gick det finfint att cykla på en sån där variant där man liksom sitter på en stol och trampar. Och så kunde jag träna lite arm- och axelstyrka och lite balans på pilatesboll. Å vad det kändes bra att komma igång igen! Och solen sken och hemma tog man sig lite mellanmålsfika och njöt av ledig lördag.


Idag var energin på topp och jag kände att jag alla gånger skulle klara av vårstäda lite grann och framför allt ville jag fräscha till köket. Vilken härlig känsla när det var klart! Resten av huset fick lite omvårdnat också (fast inte lika noggrant) och så satte jag upp en ny dörrkrans...


Magnus har målat en hel del nya tavlor sen utställningen och en av dom tyckte jag skulle passa perfekt i vardagsrummet ovanför pianot och tillsammans med ljuslyktor och min farmors fina vas med syrenkvistar blev det en fin, vårig känsla.




13 mars 2013

Lena Hoschek design

Jag älskar feminina, fint skräddade kläder som framhäver kvinnliga former utan att vara utmanande och i helgen när jag kikade runt bland mina favoritbloggar hittade jag den här österikiska designern, Lena Hoschek, som gör just såna kläder. Jag blir helt lycklig bara av att titta på alla fina klänningar och andra plagg, alla mustiga färger och vackra tyger! Även om jag inte skulle ha råd att köpa något av henne så är det i alla fall inspiration på högsta nivå för mig. Ta en stund och njut av den här modevisningen...








Och så några somriga plagg....



10 mars 2013

Mot ljusare tider

Vilken härlig känsla det är nu när det blivit så ljust på morgnarna och kvällarna och vi också haft många soliga, fina dagar i rad! Kalla nätter men på dagarna droppar det, porlar det och kvittras det! Mitten på mars och bara tre veckor kvar till påsk!


Tyvärr är jag lite sänkt på grund av min rygg som inte är bra ännu och hindrar mig från att leva mitt vanliga liv med träning och långpromenader, istället tycker jag synd om mig själv och mumsar för mycket sötsaker... men det blir nog bra så småningom. Hemma skulle jag vilja storstäda också, en riktig "springclean" så allt blev fint och fräscht, men jag får ta det i små steg i stället. Jag blir också så vansinnigt sugen på att köpa lite vårnytt till garderoben men nu har jag bestämt mig för att ge mig det som en belöning när jag gått ner lite i vikt, kan vara bra att ha en morot :) Jag köpte ett par riktigt snygga stövletter på rea för ett par veckor sen i alla fall och även ett maffigt halsband som jag tänkt ha på Magnus vernissage men ändrade mig i slutändan. Men det kommer fler tillfällen!



07 mars 2013

Vernissage!

I november skrev jag ett inlägg och berättade om min konstnärlige man som behövde något att sysselsätta sig med när han var sjukskriven en längre period. Så han började måla tavlor... och det har gått BRA för honom vad gäller uppmärksamhet och intresse! I lördags hade han vernissage för sin första utställning som nu har varit igång den här veckan på galleri Quirinus i Köping. Jag var förstås där vid hans sida och solade mig i glansen... :)


Det var så härligt att se tavlorna upphängda och belysta så de kom till sin fulla rätt!


Det kom massor med folk och snart tog köplusten fart också... 8 tavlor blev sålda!


Mycket känslor och positivism strålar ut från varenda tavla!


Utställningen var fördelad på ett "mörkt" rum där de mustigare tavlorna kom till sin rätt och ett "vitt" rum där dagsljuset och spotlights tog fram pasteller och metallskimmer.


Både tavlan här ovanför och den på nästa bild blev sålda. Fantastisk känsla att tänka sig att de kommer att "bo" hemma hos någon annan!


Gallerist ägarinnan kallade denna för "Gudinnan"!




05 mars 2013

Storebror och lillasyster

Tiden har sprungit iväg som vanligt och jag som lovat att berätta och visa bilder från mina mysiga semesterdagar med mamma-lediga Charlotte och mina små barnbarn... men nu så kommer dom!

Det var förstås hur kul som helst att få tal del av vardagslivet och vara tillsammans utan avbrott, lugnt och avkopplat och kravlöst. Man sitter på golvet i myskläder och pratar med ljusaste rösten och försöker locka fram leenden från lilla tvåmånaders Eirin eller går omkring och guppar för att lindra magknip eller vad det kan vara. Nästa stund blir det låtsaslek med storebror Kian eller läsa samma saga fyra gånger i rad eller försöka jämka när viljestyrkan ska testas, ha ha. Och så var vi ute och gick i vintervädret, fikade, pratade och hade det allmänt underbart!