26 april 2013

Inspiration inför varmare tider

Oj nu blev det ett långt hopp mellan inläggen... men här kommer i alla fall lite inspiration inför varmare tider som man nu definitivt anar, inte runt hörnet precis men om en månad kanske!

Skor med kilklack gillar jag, stadigt att gå i trots höjd och så ser det så somrigt ut! De aprikosfärgade heter Eden Caspa och finns på Spartoo, men verkar inte finnas kvar i just den färgen. De ljusbruna heter Paloma Barcelo och finns på Zalando, de turkosa heter Even&Odd och finns också på Zalando och de mönstrade heter Tamaris och finns på Brandos. Det finns MYCKET att välja på så man får hålla hårt i kreditkortet ;)


Somriga Ipad- och Iphone-fodral från Trina Turk är inte heller helt fel och så vackra smycken i turkos, en riktigt somrig färg enligt mig!


Kuddar har jag mycket på hjärnan just nu och det är ju verkligen ett lätt sätt att göra sitt hem mer ljust och somrigt!


Nu stundar helg och förhoppningsvis vacker väder! Må så gott!

15 april 2013

Energiryck

Har haft en liten period av inre stress med många väntande uppgifter som saknade färdig struktur, ni vet när man inte riktigt vet hur man ska gå till väga, saker som man inte brukar göra och man hoppar från det ena till det andra utan att egentligen komma någon vart. Men så i veckan efter att ha pratat av mig känslan var det som att jag plötsligt fick ny energi och jag tog itu med det ena efter det andra med idog envishet och det kändes sååå befriande!

Och det smittade av sig hemma så jag ägnade en hel kväll (tidig middag och ingen TV eller dator) åt att röja upp i vårt arbetsrum vilket var i ett bedrövligt rörigt tråkigt skick. Och i och med det fick jag inspiration och lust att sätta igång med mitt företagande som legat i dvala hela vintern! Så igår ägnade jag hela dagen (utom när jag storstädade min bil, hi hi) åt att fotografera, redigera och fixa med min blivande web-shop. Ja, nu är det sagt - jag ska ge mig in i web-shop-världen... så småningom när allt är klart... Och vad ska jag sälja då? Jo mina egenhändigt skapade kuddfodral, helt efter lust och eventuellt efterfrågan :) Kanske inte världens mest luckrativa bransch men det är på hobbynivå och jag kan ju inte ha hur mycket kuddar som helst här hemma eller hur ;)


Så nu är bilen städad, arbetsrummet i ordning och varmare vårdagar på intåg så allt känns faktiskt riktigt, riktigt bra! (och i kväll ska jag på gympa)


06 april 2013

Det här med att hålla sig i form

Så är man där igen då, man har plufsat till sig och kläderna sitter inte bra... Konditionen har blivit usel och det gör ont lite här och där av noll ansträngning och det är dags att göra något åt saken - återigen. För mig är det visst omöjligt att hålla vikt och form på den nivå jag önskar, för när vintermörkret sänker sig vill jag bara kura ihop mig under en filt och äta kolhydratrika saker. Hur GÖR man för att hålla fast vid goda vanor?? Men för att inte racka ner för mycket på mig själv måste jag i alla fall berömma mig att jag gick ner 12 kg för 7-8 år sen och det har jag faktiskt inte gått upp! Men det fattades lite till mitt slutliga mål och det är där jag pendlar fram och tillbaka... och målet är förstås att känna sig så här fin och stilig!


Efter jul var det förstås extra dåligt men jag tog mig själv i kragen och vårterminen på gympan startade med roliga pass så det gick ganska bra - ett tag - så fick jag den förskräckliga ryggvärken i några veckor, tyckte synd om mig själv och tröstade mig med godis och vin och ingen träning förstås och vips var jag tillbaka till "efter-julen-rutan". Usch så tråkigt!
Men nu är ryggvärken borta och jag kan gå ut på långpromenader och tänkte börja träna igen så smått och så fick jag snilleblixten att köra lite "kom i form tävling" på jobbet! Så nu är vi fem kvinns som varje vecka skriver in i en tabell hur mycket vi gått ner och jäklar vad peppande det är! Man vill ju inte vara sämst, helst bäst och det känns lätt att avstå från onyttigheter, ta mindre på tallriken och komma ut på långpromenader. Tänk vad lite tävlingsanda kan göra och då är jag absolut ingen tävlingsmänniska ändå! Och så peppar vi varann förstås, tipsar om mat, hejar på när någon plockat fram cykeln och börjat cykla till jobbet eller tömt påskäggsinnehållet i soporna. Jättekul helt enkelt! Och det är ju inte heller helt fel att solen skiner och tussilago tittat fram i dikeskanterna! Och så är det LÖRDAG!


01 april 2013

Söta ungar

Så där ja, snart slut på en solig, vårig påsk och jag är inte ens trött eftersom klockan i kroppen bara är 22! Känns inte helt fel att det bara är fyra dagar att jobba denna vecka och det soliga vädret skulle visst fortsätta.

Det har varit härligt att få umgås med familjen och äta en massa god, hemlagad mat och godsaker, påsken är verkligen en skön högtid med vårkänslor och utan höga krav!

Söta tjejer - Cathrine och Elise 
Dignande påskbord! 
Minstingen Eirin i fin klänning från Noa Noa

Vår lilla bollkalle Kian...
 ...som verkligen tycker att det är vår och kör barfota :) 


Eirin - 3 månader och storögt betraktande och nyfiken på alla!

Elise - 8 månader och glad för jämnan!