26 maj 2013

Mors Dag 2013

Vilken mysig familj jag har! Jag blev överraskad av barn och barnbarn och min Magnus med rosor, present, champagne och en fantastisk brunch och jag behövde inte göra ett dugg, bara sitta i soffan och sippa på mitt glas med bubbel! De hade fixat ALLT och jag kunde bara sätta mig vid ett dukat bord och njuta av allt gott - amerikanska panncakes, bacon och äggröra, bagels, lax, croissanter, marmelader, färskpressad juice, smothies, rabarberpaj, kaffe, macarones - ja det var ett dignande bord kan jag säga!







Vilken lyckligt lottad mamma, mormor och fru jag är!
TACK för den fina, fina uppvaktningen!

20 maj 2013

Nu är jag igång!

Efter det sista finslipandet och ovärderlig hjälp från supporten på Textalk och bollande med familjen har jag nu äntligen sjösatt min webbutik - By Juliannie! En Facebook-sida har också sett dagens ljus där man kan ta del av nyheter hela tiden. Det är verkligen sååå roligt att ha fått möjligheten att göra det här och som ni förstår är det svårt att slita sig från sömnaden och fixandet med shopen för att ta hand om resten av vardagen. Nu gäller det att få till en bra balans! Sommaren har ju dundrat in över oss och man måste förstås också ta sig tid att koppla av och njuta och inte bara sitta inne med näsan djupt i tyghögarna ;) Igår har för övrigt vår härliga båt Zamba - en Coronet Deepsea 31 fot - sjösatts den med! Jag tror vi får ta fram lite bubbel i kväll och fira! Fortsätter det fina vädret räknar vi med en premiärtur på nationaldagen den 6 juni! Det är ju en del städning och fixande innan hon är fin igen.

Bland de senaste alstren i shopen är kuddar i ett autentiskt 50-talstyg - jag blev såå glad när jag fick tyget av min kusin som berättade att det varit gardiner i hennes föräldrars första hem. Och det är så väl bevarat och fint med sitt tidstypiska mönster i vitt och gult på grå botten! Klicka HÄR så kommer du in i shopen! Jag har roat mig med att döpa kuddarna till lite fantasifyllda namn och den här fick heta Vivantus och finns i storlekarna 40 x 60 och 50 x 50 cm.
I förra inlägget finns en bild på en kudde med en gulblommig applikation och passpoaler i grårandigt, den heter för övrigt Strantus och är 50 x 50 cm, den passar ypperligt ihop med Vivantus som man kan se på bilden.


En annan somrig, romantisk kudde är Pierosa som är 50 x 50 cm och bara finns i ett exemplar.


Välkommen i att kika runt i By Juliannie´s butik!

12 maj 2013

Starta eget

Jag har gett några små "hints" tidigare om att jag har tänkt starta eget... och nu tror jag att det börjar närma sig "sjösättning" :) Så jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om hur långt jag kommit...

Att få utlopp för sin kreativitet när det gäller textilier och dessutom för digitala medier fick mig att börja drömma om att starta en webbshop. Och vad kan man sy ganska fort och dessutom skapa fritt med alla tänkbara tekniker - jo KUDDAR!


Jag registrerade företaget förra året och började leta "plattform" för shopen vilket är en djungel när man inte har några som helst kontakter. Till slut fastnade jag för Textalk, där man kunde snickra ihop sin shop med text och bilder och allt annat helt gratis tills man aktiverar den, perfekt för mig som är novis! Och dessutom med fri support, kan det bli bättre? Superbra helt enkelt!


Sen följde en tid med införskaffande av material, uppbyggnad av webbshopen, lära mig om företagande och förstås en del SÖMNAD. Men det blev tufft ändå att samtidigt jobba heltid med långa resor och höstmörkret som föll, så jag hamnade i en svacka där orken inte fanns att jobba vidare med min dröm...

Men så kom ljuset tillbaka och skaparlusten bara flödade över och jag satte full fart mot målet igen! Och så hade jag sån tur att jag, via Lotta hos Charmigt sa Charlie en dag hittade Suzanne som driver bloggen Var Dags Saker och hon hade precis startat upp sin alldeles egna webbshop "Var Dags Saker" och på samma plattform som jag! Nu har jag någon att bolla med, som vet precis vad det handlar om och det känns sååå roligt!


Nu väntar jag på besked från Skatteverket att jag fått F-skattsedel och så ska jag göra det sista finslipet på shopen och förstås sy kuddar så det står härliga till och SEN kan jag STARTA!


Jag har tänkt visa mina alster här på bloggen vart eftersom och berätta mer om filosofin runt mitt skapande och det ska bli spännande (och nervöst) att höra vad ni tycker. Varvar förstås skrivandet med alla vanliga saker jag brukar berätta om, det ska inte bli BARA kuddar ;) Nu är ju trädgårdssäsongen på ingång (jisses vad det växer så det knakar) och snart ska båten i sjön igen... härliga sommar!

(Bild på båten)

09 maj 2013

Stughelg i maj

Den här våren har verkligen varit sen i starten, det märkte vi tydligt på vårens stughelg som vi alltid tar vi ungefär samma tid! Minimala små knoppar på träden och vitsippor som precis börjat slå ut men massor av blåsippor. Oftast har det kommit betydligt längre och vi har kunnat sola i bikini och till och med doppa oss i sjön! Men nu en knapp vecka senare har det minsann brakat till ordentligt i naturen, det låg liksom bara i startgroparna - HÄRLIGA MAJ...

Vi hade det förstås helt ljuvligt med tidig start fredagmorgon då vi började med att ta ut mattor, täcken och kuddar för vädring i solen och göra rent och fint efter vintern. Vi njöt av god, fräsch mat och smarriga viner, sov som stockar och var ute på långpromenader, eldade brasa, lyssnade på skön musik, bläddrade i inredningstidningar och pratade, pratade och pratade om allt mellan himmel och jord. Man blir HELT avstressad av en sån här weekend och full av idéer och inspiration! Och så känns det lite vemodigt att åka hem på söndag eftermiddag och vi önskar alltid att vi kunde stanna några dagar till.











02 maj 2013

I morgon drar vi!

Packat och klart och vädret ser lovande ut! Tidigt i morgon bitti sticker syrran och jag på vårens stughelg till sörmlandsskogarna.... vin - check, tidningar - check, bikini - hmmm kanske, gamla hederliga CD-skivor - check, BRASA - check! Här en gammal stämningsbild...


Hörs nästa vecka med nya bilder!