23 december 2013

Eirin 1 år och God Jul!

Dan före dopparedan och allt känns lugnt och fridfullt... Granen blev så fin i år med nya ljusslingor med ledljus som enkelt hänger ner från toppen, hur smidigt som helst att sätta dit. Magnus har lagat suveränt god dansk leverpastej och fantastiska köttbullar så nu ser jag fram mot julbordet i morgon! Det blir en julafton i lugnets tecken eftersom vi inte ska träffa resten av familjen förrän på juldagen och på fredag, men det passade bra efter vår långdragna, jobbiga förkylning.

Igår fick vi ändå en dos "familj" när vi var på födelsedagskalas. Mitt yngsta barnbarn Eirin fyllde ett år! Tänk förra julen, då var hon alldeles, alldeles nyfödd... och nu en "stor" ettåring som knallar runt suveränt och trivdes finfint med uppvaktningen och alla presenter.





Storebror Kian hjälper gärna till!


Och så var det dags att önska er alla....





10 december 2013

December

Oj vilken förkylning jag och resten av familjen drabbades av... en potent liten rackare till virus som gjort att jag är inne på andra veckan nu, usch och fy. Och om två veckor är det jul! Jag har noll julfeeling och har inte förberett någonting så det blir till att rivstarta så fort jag är frisk. Jag kan i alla fall passa på att fixa lite julkort när jag är hemma, brukar göra dom själv på datorn och skriva ut på kraftigt papper. Och så var det julklappar ja... men det ska nog fixa sig som det brukar på en vardagseftermiddag på något välsorterat centrum, gärna Stinsen i Sollentuna. Suveränt om man kan undvika lördagar och söndagar, knappt något folk och inga köer till kassorna. Och så ska man ha önskelistor att utgå från!

Jag har i lugnt mak kunnat ägna mig lite åt mina kuddar de här dagarna och fått klart de beställningar jag fick på jobbet...
Och så sydde jag en julkudde! Den fick bli lite patchwork-inspirerad, det tycker jag är så fint, och väldigt roligt att pyssla med.


Nu ligger en "redan såld" kudde och väntar - ett samarbete mellan mig och min konstnärlige man. Jag har länge bett honom måla på tyg och se vad vi kan göra av det och till slut fick han lust att prova! Jag la ut förhandskik på min FB-sida och det bara drösade till av gilla och kommentarer och innan kvällen var den såld! Fast den inte ens är färdig, hi hi. Visar bild sen. Och igår fick jag en beställning av tre kuddar jag sytt i retrotyger, såå roligt! Det här tyget heter Parbeli och är designat av Saini Salonen för Borås Cotton i slutet av 60-talet.


Nu ska jag försöka kurera mig med en massa te med honung och mycket vila så jag blir frisk snart, känns som att man behöver vara på banan å det snaraste.

Men nu tar vi det lugnt med julstressen!