22 februari 2014

New York bokat!

Ja det är sant, jag ska äntligen få komma iväg på min efterlängtade New York-resa! Fast inte förrän i sommar... ;-) Jag har bara varit där en gång tidigare för många år sen... Jag var på besök hos min kompis som flyttat till Connecticut och en dag tog vi pendeltåget till Grand Central Station och flanerade omkring på Manhattans gator och insöp atmosfären, kikade lite i affärer och åt en "deli-macka" sittande på en parkbänk i Central Park och jag bara BLEV KÄR i den där staden och har sen dess velat komma dit igen. Och nu blir det hela nio dagar att uppleva stämningen, atmosfären och allt spännande! Jag har länge fått inspirationskickar från den HÄR fantastiska bloggen som Lotta driver och här är en av alla hennes häftiga bilder från New York...


Anledningen att vi åker dit är smått fantastisk den med... Magnus ska ställa ut sin konst på Gallery 69 på Manhattan! Det har gått minst sagt bra för min målande man sen han startade för två år sen och det här året är fyllt av utställningar, både i Sverige, Italien, New York och även Dubai! Och folk tycker om hans konst och köper tavlor för fulla muggar, det är sååå roligt och spännande att vara en del av hans resa (både bokstavligt och bildligt)!


Resan till New York blir ju riktigt spännande och kul, särskilt som vi absolut inte är några resvana personer. Men jag kommer att försöka ta reda på så mycket jag kan hur man bär sig åt som turist där. Tips mottages tacksamt! Jag är ingen vän av att springa runt som en tok för att se alla turistattraktioner utan jag älskar att bara "vara" i en storstad, strosa omkring, sitta på mysiga restauranger och caféer, vandra i parker, kanske ta en båttur och förstås shoppa :-) Jag har ju lovat mig själv att inte shoppa kläder och inredning under hela 2014, MEN New York är undantaget löftet, hi hi. Man kan ju inte åka dit utan att shoppa, eller hur? Och ett av mina måsten är Pottery Barn, min älskade inrednings-webshop som jag lagt så mycket bilder ifrån här på bloggen. Vi kommer att bo storstilat på Tribeca Sheraton Hotel där vi bokat ett stort, lyxigt rum med "skyline view", kingsize bed och AC (det lär vara varmt där i juli) och det ligger inom gångavstånd till galleriet på Leonard Street. Tribeca ska ju också var en riktigt häftig stadsdel.


Annars njuter jag av att ljuset återvänt så att det är ljust både till och från jobbet, och så syr jag förstås, nu är det bara en vecka kvar till hantverksmarknaden går av stapeln i Bålsta! Här är ett av mina senast alster, kudden Arlington... Gå gärna in på min shop och kika runt!




16 februari 2014

Mycket på gång nu

Det är svårt att hinna med allt man vill göra ibland så nu har bloggen fått bli lidande och även att uppdatera mig i bloggvärlden. Och det som mest tar min tid är By Juliannie där det börjat hända en hel del saker sen jag skrev sist och jag är JÄTTEGLAD!

Det var ett riktigt bra beslut att gå på nyföretagarminglet och få kontakter och börja nätverka! Till att börja med fick jag chansen att gå med i ett projekt som kommunen håller i - Främja kvinnligt företagande - det är Tillväxtverket som startat det. Det kommer att hjälpa mig att växa och utvecklas som företag så att jag inte "bara" sitter på min kammare och knåpar på kuddar, utan verkligen lär mig hur jag når ut och blir duktig på allt man behöver kunna som företagare. Och framför allt kommer jag med i ett riktigt bra nätverk av kvinnliga företagare, stora som små! Facebook är också en stor tillgång för mitt företagande måste jag tillägga.

Och nästa STORA händelse för mig är att jag fått chansen (genom nätverket) att delta i Bålsta Mat- & Hanverksmarknad där bara lokala producenter och hantverkare får vara med! Det är den 1 mars kl. 10 - 15, om bara två veckor... Shit vad jag känner att jag måste skynda mig att sy mer kuddar! De senaste kuddarna har jag sytt som tyg-kollage eller crazy quilt som man också kan kalla det, och det är hur kul som helst att kombinera tyger med olika färger och strukturer och sen dekorera med lite allt möjligt man har i sina gömmor. Jag har fått jättebra respons på dessa och det sa bara svisch så var de sålda dessutom! Alla tycker att det är såna jag ska satsa på och inte mig emot, det är ju bara SÅ roligt och kreativt! Så just nu är det detta jag jobbar för fullt med hemma i "syateljén".


Om kuddarna får ett bra mottagande på marknaden (hoppas hoppas) kommer jag att anmäla mig till flera eftersom de anordnas under hela året, den första lördagen i varje månad utom juli och augusti. Webshopen går än så länge trögt men jag har märkt att jag får fler och fler googleträffar så det finns hopp om förbättring i alla fall. Helt klart så är det lättare att få sålt när man kan se och ta i kuddarna.

Annars har veckorna rullat på och vi har firat födelsedagar i mängd eftersom det är en riktig samling i vår familj i januari och februari. Nästa drös är i oktober-november... En stor bemärkelsedag var förra helgen då vår Tommy fyllde 20 år! Det är helt sanslöst att alla mina tre barn är så vuxna nu... Och roligt förstås, att följa dem och se vad det tar sig för här i livet och försöka vara ett stöd och bidra med lite visdom förhoppningsvis.

Sen har vi på kort tid blivit av med båda vår katter, Felicia och Rasmus. Felicia, vår lilla söta kattmamma, blev sjuk så vi fick ta bort henne i december och nu alldeles nyligen försvann Rasmus, sonen, och vi hittade honom fridfullt liggande död i trädgården. Inga skador men med största sannolikhet någon sjukdom (och kanske lite sorg efter "mamma") och så har han gått undan för att dö som katter kan göra. De var 16 och 15 år så de var inga ungkatter längre men det är alltid lite sorgligt och tomt att inte längre ha några djur i kring sig. Nu känner vi efter hur det känns ett tag, vi har ju faktiskt tänkt att vi inte ska skaffa nya katter så att vi blir mer fria att resa och så, men vi får se om det känns för tomt.